MALATYA / BATTALGAZİ - Melekbaba İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104.Yılı okulumuzda yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

"Çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızın azmi ve fedakarlığı karşısında minnettarız. Bu toprakları bize vatan kılan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz. Çanakkale Zaferi'nin 109.yıl dönümü kutlu olsun."

Mrt

12 Mart 1921, Türk milleti açısından çok önemli bir tarihtir. Bunun nedeni, İstiklal Marşı'nın kabulü ve millî marşımız olarak belirlenmesidir.

İstiklâl Marşı'nın şiiri, Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

Akif'in yazdığı şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Bestesi ise Osman Zeki Üngör tarafından yapılmıştır.

Maarif Vekaleti, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasına katkı sunacağı inancıyla 1921'de bir güfte yarışması düzenledi. Yarışmaya 724 şiir gönderildi. Ancak İstiklal Marşı olacak niteliği tam olarak sağlayan bir eser çıkmadı.

Maarif Vekili Hamdullah Suphi Bey, Mehmet Akif Ersoy'a 5 Şubat 1921 tarihli davet mektubu gönderdi ve İstiklal Marşı'nın şiirini yazmasını istedi. Bunun üzerine Mehmet Akif, Ankara'daki Taceddin Dergahında kaleme aldığı ve Türk Ordusuna hitap ettiği şiiri bakanlığa teslim etti.

Âkif'in şiiri ilk defa cephede okundu. Batı Cephesi Komutanlığına gönderilen şiir, asker tarafından coşkuyla karşılandı.

12 Mart 1921'de Mustafa Kemal'in başkanlığında toplanan meclis oturumunda, ön elemeden geçen yedi şiir tartışıldı. Âkif'in yazdığı şiir, meclis kürsüsünde Hamdullah Suphi Bey tarafından okundu. Şiir milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı ve diğer şiirlerin okunmasına gerek görülmedi. Mehmet Akif'in şiiri coşkulu alkışlarla, Milli Marşımız olarak kabul edildi.

Mrt

Bir ramazan geleneği olan ramazan davulcusu ve ramazan manileriyle ramazanın gelişini okulda kutladık.

Ramazan ayı, insanlara yol göstermek, doğrunun ve hakkı bâtıldan ayırmanın açık delilleri olmak üzere Kur’ân’ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden kim Ramazan ayına ulaşırsa onda oruç tutsun.” (Bakara, 2/185)

Mrt

Sık sık deprem gerçeği ile yüzleşen ülkemizde her yıl 1-7 Mart arası, deprem bilincinin oluşturulması depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak anılmaktadır. Okulumuzda da öğrencilerimize temel afet bilincinin kazandırılması amacıyla tatbikat yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile birlikte okulumuz personeline ve öğrencilerine yönelik Yangın Eğitimi ve Tahliye Tatbikatı ile ilgili uygulamalı ve teorik bilgiler verildi.

Mrt

Okulumuz öğrencilerine yazar M.Hakkı YILDIZ tarafından Hafıza Geliştirme Teknikleri, Fotografik Hafıza konularında seminer verildi. Öğrenciler seminerin çok verimli geçtiğibi ve kendilerine çok yararlı olduğunu söylediler. Yazar M.Hakkı YILDIZ'a verdiği seminer ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz öğrencilerine "Ağız ve Diş Sağlığı" ile ilgili Battalgazi Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli olan Uzman Diş Hekimi tarafından eğitim verildi.

Ock

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından öğrencilerimize yönelik "Teknoloji Bağımlılığı ve Sağlıklı Yaşam" konulu seminer düzenlendi. Semineri ilgi ile izleyen öğrenciler, çok yararlı olduğunu dile getirdiler.Semineri düzenleyen Sehberlik Servisimize ve sunumu yapan uzman arkadaşlara teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından "Kadının Toplumdaki Yeri, Kadının Toplum İçin Önemi, Kadın Hakları ve Psikososyal Destek" konulu seminer düzenlendi.Seminer, Sosyal Hizmetler Çalışma Uzmanı  Merve SİZER tarafından verildi.Kadınların yoğun ilgi gösterdikleri semineri düzenleyen okulumuz Rehberlik Servisine ve semineri veren Merve SİZER'e teşekkür ederiz.

Ara

Her yıl Aralık ayının 12-18 tarihleri arası ülkemizde kutlanan ve Yerli Malı olarak bilinen Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası okulumuzda hazırlanan etkinliklerle ve sağlıklı ikramlarla kutlandı.

Eyl

İlköğretim temel öğrenimdir. Okulların açıldığı hafta ilköğretim okullarımızda İlköğretim Haftası olarak kutlanır. Okullarımızda törenler düzenlenir. Hayatta başarılı olmanın yolu okumayı ve yazmayı öğrenmekten geçer. Çünkü bilmediklerimizin çoğunu okuyarak öğreniriz. İlköğretim, bize hayat boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin atıldığı dönemdir.

İlköğretim haftası, her yıl okulun açıldığı ilk hafta yani eylül ayının 3. haftası kutlanıyor. Bizler de tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle coşkuyla kutladık. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı tüm çocuklarımıza hayırlı olması dileğiyle...

Kas

"12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü" kapsamında okulumuzda Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye tabikatı tatbikatı yapıldı.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yılında okulumuz öğretmen ve  öğrencileri tarafından hazırlanan programla anıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Okul Müdürümüz Atilla KÖSE'nin açılış konuşması, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, yazı ve şiirleri ile devam etti. Anma programını hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.